01-12-2017, 08:30 PM
czerwone/czarne - dziwne
|
01-13-2017, 08:14 AM
A to nie są półczarne japońce?
nasada ogona wygląda trochę jak u Pingu, ale pink wyżarłby czerń i czerwień z ogona. czerń jest ładna, intensywna? myślę właśnie co by dodać do Singi - u siebie mam głównie żółte ogony - bez szału, czerwony wydaje mi się zbyt banalny, czarny byłby bardzo elegancki. ale z HB wyglądają (w wieku ~3 miesięcy) niespecjalnie interesująco.
01-13-2017, 02:27 PM
(01-13-2017, 08:14 AM)Akwariusz Wrote: A to nie są półczarne japońce? Poka foty Grzesiu półczarnych singapurów - ten fenomen u Bolka może być ciekawym tematem hodowli.
"Do what thy manhood bids thee do from none but self expect applause" - Sir Richard Francis Burton
01-13-2017, 04:40 PM
Grześku,
będę wdzięczny, jak poszukasz w necie zdjęć japońców z czarnym ogonkiem i dasz znać tutaj (na przykład wkleisz linki) o rezultatach Twoich poszukiwań.
01-13-2017, 08:32 PM
nie widziałem samca gupika z czarnym ogonem bez HB. wiem, że JB różnie reaguje z półczarnym, być może zależnie od typu (Ni, Nii, jeszcze jakieś?) - nie jestem pewien. zakładam, że szukałeś JB z czarnym ogonem i ich nie ma.
masz podejrzenia skąd się u Ciebie czarny ogon wziął?
01-13-2017, 08:41 PM
01-13-2017, 08:53 PM
Gabriel, takie bywają. Tyle, że one nie mają czarnych, lecz granatowe ogonki. Jest gen, zabarwiający na niebiesko (tak, jak u moskwiczy) jedynie ogonek. Natomiast na czarno nie widziałem. Jedynie HB. Tyle, że HB zabarwia nie tylko ogonek, ale też trzon ogonka. A to już czasami psuje efekt. Na przykład, gdy chce się połączyć czary ogon z Japan Blue. Rzeczywiście efekt jest różny w zależności od tego, który HB się zastosuje, ale nigdy nie dostaje się czystego, japońskiego niebieskiego.
Grzesiek połączył singa z HB. Efekt rzeczywiście nie jest porażający. Takich ryb też w necie jak na lekarstwo. Myślę, że właśnie dlatego, że nie ma się czym chwalić. Grześku, nie jestem w stanie powiedzieć z całą pewnością, skąd się zaczęły brać te samce. Jest dość prawdopodobne, że mieszają tu Niemcy, których kupiłem kiedyś w Dreźnie. Ich potomstwo blond miewa czarne znaczenia. Daniel taką samiczkę (chyba dostał ją ode mnie) pokazywał niedawno na GGC. Blondynka z czarną kropką. Ja mam sporo takich ryb.
01-15-2017, 12:39 PM
01-16-2017, 09:02 AM
To wspomniana przez Bolka dziewczyna.
![]()
"Do what thy manhood bids thee do from none but self expect applause" - Sir Richard Francis Burton
01-16-2017, 11:33 AM
JB z HB to ja nie muszę w necie szukać, u siebie widziałem
![]() Czarny ogon - to jest problem. takie czarne kropki na rybach blond też miewałem (chyba na SS), ale nigdy się nie rozlały na większy obszar. |
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)